speaker-photo

Tamara Šabić

Predstavnica OPG-a Pocedulić, kušaonice „Kuća varaždinske heljde“, uzgajivačica i čuvarica sorte varaždinske heljde

U goste nam dolazi i predstavnica OPG-a Pocedulić, Tamara Šabić. Kao inženjerka odjevne tehnologije, Tamara Šabić je proputovala Italiju, Kinu i Šri Lanku, radila desetak godina u struci, a onda je odlučila smanjiti količinu stresa. To je bio znak velike životne promjene, osnivanja obitelji i smišljanja što dalje. Odluka je pala na razvitak postojećeg OPG-a kojeg su proširili sa 6 na otprilike 95ha u posljednjih 10 godina.

Registrirali su prvu hrvatsku sortu heljde, izgradili proizvodno-preradbeno prezentacijski objekt BG proizvoda, registrirali kušaonicu i još uvijek su u fazi unutarnjeg uređenja Kuće varaždinske heljde. I dalje namjeravaju rasti i razvijati se.

10:55 - 11:20

Četvrtak 29. rujna

Varaždinska heljda kao sinonim turističke prepoznatljivosti grada Varaždina

Varaždinska heljda je pojam kojeg obilježavaju tri riječi: tradicija, zdravlje i odmor. Za razvitak obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i njegovo širenje osim obitelji, zemlje i prirode zaslužni su i drugi dionici ruralne sredine, ljudi koji čine udruge, doktori i profesori sa fakulteta, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, djelatnici lokalne samouprave te naravno, kupci koji su prepoznali kvalitetu naših proizvoda. Tamara će prisutne upoznati s OPG-om Pocedulić, njegovim razvojem od prvog dana do današnjeg, ispričati vam dokle su dogurali u poslovanju te što planiraju u budućnosti.