speaker-photo

Martina Višnjić

Direktorica Park Boutique Hotela (poduzeće Gastrocom d.o.o.)

Martina Višnjić nova je direktorice Park Boutique Hotela u Varaždinu. Iako su njezini počeci bili skromni, krenula je u turizam kao sobarica pa zatim bila na Stručnom osposobljavanju bez zasinavanja radnog odnosa, Martina je početne karijerne izazove pretvorila u prednost te se danas može pohvaliti velikim iskustvom i znanjem u području turizma.

Martina vjeruje da budućnost turizma donosi svježe ideje te da će turisti to prepoznati pa im Varaždin neće biti samo usputna destinacija. Na konferenciji će se predstaviti temom "Korištenje obnovljivih izvora energije u hotelijerstvu".

10.30 - 10.55

Četvrtak 29. rujna

Korištenje obnovljivih izvora energije u hotelijerstvu

Primjer iz praske – Park Boutique Hotel Park

Boutique Hotel 4* smješten je na jedinstvenoj lokaciji u povijesnoj jezgri grada Varaždina, uz sam park „Vatroslava Jagića“. Osim vrhunske usluge i jedinstvenog ugođaja, nudi brojne sadržaje, te tako predstavlja cjelogodišnje turističko odredište za leisure i business goste, te manje grupe. Izgrađen je 2015. godine, a projekt njegove izgradnje sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. “Ulaganje u budućnost.” Projekt izgradnje uključivao je mjere zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, pa se za pripremu toplinske i rashladne energije koristiti podzemna voda, a za ventilaciju kompaktne klima – komore s visokotlačnim povratom energije zimi i ljeti. Zahvaljujući tome potrošnja energije je smanjena, gotovo 60%.