speaker-photo

Patricia Lacković

Zaljubljenica u putovanja te vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Pa3CIA

Iako ima samo 29 godina, Patricia Lacković već je strastvena putnica. Stoga je u posljednjih par godina prošla oko 60 zemalja svijeta. Patricia je inače diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjerove Pedagogija i Portugalski jezik i književnost. Godine 2013. završila je tečaj za turističkog pratitelja, a od 2021. je i licencirani ronioc.

Samo godinu dana nakon, otvara obrt za edukaciju i savjetovanje te kreira jedinstven program na tržištu „Putuj s lakoćom“, koji osposobljava za samostalnu organizaciju putovanja, baš po vašoj mjeri. Spaja pedagogiju i putovanja te putovanja smatram najboljim vidom neformalnog učenja i cjeloživotnog obrazovanja. Patricijina misija je pomoći ljudima da putuju i spoznaju sebe i svijet oko sebe, da okuse slobodu i riješe se “moranja“.

13:40 - 14:05

Četvrtak 29. rujna

Povezanost turizma i rada na sebi

U turizmu se javljanju brojni trendovi, no treba naglasiti da još uvijek postoje i brojni potencijali (pogotovo u kontinentalnom turizmu) koji tek čekaju da budu iskorišteni. Kreativnost, inovativnost i autentičnost su komponente koje su uvijek u modi, a pogotovo kad je u pitanju napredak i održivi turizam. Umjesto slijepog kopiranja tuđih ideja i modela, bolje je stvoriti svoj, autentičan model.
Sve više ljudi shvaća važnost mentalnog zdravlja, rada na sebi, važnost odmora, a tu nam putovanja i turizam uvelike pomažu – odmaknemo se, resetiramo, napunimo baterije, dobijemo nove ideje, stječemo nove kompetencije, otkrivamo svoje potencijale, a često i pomičemo vlastite granice. Možemo i dalje nastaviti prodavati proizvode ili usluge, a možemo se i udružiti i nuditi doživljaje (eng. experience). Da bi išli u korak s vremenom treba razmišljati izvan kutije, odvažiti se biti drugačiji, usuditi se, ponekad pasti, ali uvijek ustati i ne odustati!
Naposljetku, i turizam i rad na sebi zahtijevaju propitivanje, revidiranje, usavršavanje i naravno ulaganje.