speaker-photo

Zvonko Lajtman

Nositelj diversificirane djelatnosti na OPG MOHOKOS i voditelj bookinga u HOLIDAY HOME LINA

Zvonko Lajtman na konferenciji će nam se predstaviti kao uzgajivač šljiva i nositelj prve EU Ecolabel naljepnice za etno Kuću za odmor Lina. Riječ je o prvom objektu privatnog smještaja u Republici Hrvatskoj koji je zaslužio taj priznati europski certifikat.

Zvonko će nam objasniti kako je dobivanje EU Ecolabel certifikata planirao od početka izgradnje kuće, koliko ga je to koštalo vremena i novaca te koja je vrijednost svega, kada je nakon godinu dana borbe certifikat konačno stigao u njegove ruke.

10.05 - 10.30

Četvrtak 29. rujna

Certificiranje u turizmu

Ruralna međimurska kuća za odmor Holiday Home Lina u vlasništvu obitelji Lajtman prvi je objekt privatnog smještaja u Republici Hrvatskoj koji je dobio europski certifikat EU Ecolabel.

Ecolabel službena je eko-oznaka Europske unije kojom se označavanju „zeleni“ proizvodi i usluge, odnosno oni koji imaju manje nepovoljan utjecaj na okoliš tijekom životnog ciklusa u odnosu na istovrsne proizvode i usluge. Namijenjen je proizvodima koji se stavljaju na tržište EU. Znak EU Ecolabel je dokaz da proizvod ili usluga udovoljavaju visoko propisanim standardima zaštite okoliša, a na Zvonkovom predavanju imat ćete prilike čuti kako ga "zaraditi".